lørdag 12. mars 2011

Piken med gaven - og søskensjalusi?

Vi har forsøkt med både time-out (i gangen), klistremerker, is, "mamma lei seg", "mamma sint" osv. Men det er ingenting som biter på storesøster. Storesøster slår lillesøster, slår mamma, rekker tunge, og ikke minst tisser seg ut. Og det selv om hun helt fint klarer å tisse på do. Så er spørsmålet; er storesøster sjalu? Kjeder hun seg?
Hun ble kjempeglad for den fine gaven fra Sara.
Den ti år gamle datteren til husverten, Sara, banket på døra vår her en dag. Med både Hannah Montana veske, kinderegg-sjokolade, hello kitty parfyme, to kosebamser, en "høre" CD (på tysk;))...  - og øynene til storesøster lyste av glede. Sara fikk til og med smake på sjokoladen... Kosebamsene fikk være med å "lalle", og vesken fikk være med i bilen, på stranden og restauranten - ja, helt til den revnet.

Gaven fra Sara, var leker som hun hadde vokst fra. Det varmet bare enda mer, at hun hadde valgt leker som tilhørte henne selv, som hun ville gi vekk. Storesøster bryr seg svært lite, er heller stolt, om ting hun får - er brukt av andre. En riktig fin egenskap, som sikkert endrer seg etterhvert?

Fruen til husverten, Maria, tar seg av husvasken to ganger i uka. Tar grov-vasken og skifter ut håndklær og sengetøy. Og jammen meg fikk ikke storesøster prinsesse-seng! Dynen (som vi i Norge egentlig kaller laken), er laken i storesøsters øyne. Teppet hadde vi med fra Norge, og fungerer som dyne, i riktig spansk stil.

Kosebamsene og prinsesse-seng:)
I går var vi på fredags-grillfest på surfeklubben, som holder til i leilighetskomplekset. Mamma`n er ikke surfer, men har etterhvert begynt å like jakten på bølgene, og livet som hører med. Det så det jammen ut som at storesøster også gjorde. For grillmat og samvær med de større jentene falt helt i smak. Lillesøster derimot, klarte å sove seg gjennom det hele.

For et herlig liv!
Synd at dette ikke varer evig...

4 kommentarer:

 1. Så flott at dere har dratt utenlands! Når man har permisjon er det flott å kunne unne seg en reise!
  Vi var faktisk på Fuerteventura (Jandia) da vi hadde ferie/perm med eldstemann - kun 2 uker, men fint å komme seg litt bort fra kalde Norge.

  SvarSlett
 2. Heisann, så koselig at du tok deg tid til et besøk:) Da har vi allerede sjekket Jandia på kartet. Ligger i motsatt side på øya, og vil
  bli besøkt i løpet av turen;)

  SvarSlett
 3. Så bra dere koser dere :)

  SvarSlett
 4. Hei!
  Jeg har en award til deg på Skolelyst.
  Ta en titt og se om du tar imot utfordringen.
  Hilsen benedicte

  SvarSlett