mandag 28. mars 2011

Karneval i Corralejo, - og kostyme.

Karneval i Corralejo bærer preg av samba-rytmer - og dansende barn og voksne, i vakre kostymer. Karnevalet startet onsdag 16. mars, og varer til lørdag den 2. april. Jeg elsker samba-rytmer, og har alltid drømt om å få oppleve et ekte karneval i latino-stil. Helst i Rio, men Corralejo holdt i massevis!


Bilen som kunne tute, men som nesten ikke klarte å holde følge...

Storesøster og mor sto spente på sidelinjen. Trommene kunne høres i det fjerne, - og en rar tuting. Det første vi ser er denne bilen, som av og til får litt motor-problemer. Trommene som stadig kommer nærmere, skremmer storesøster opp i armene på far. Skikkelig skummelt, som fører til høy gråt! Men - det var helt til hun så de fine, små jentene i sine små kostymer, dansende til samba-rytmer... dvs. til de samme trommene som nettopp skremte vettet av storesøster. Storesøster lærer seg fort trinnene, og danser med - så godt hun klarer. Storesøster er frelst! Akkurat som mor`a... Dette var første kvelden, og den første - og fineste paraden.


Sigi, Maria og Sara, har som tidligere nevnt hatt stor betydning for oss på vår lille reise. Husverten og hans familie, hva gjør de ikke for at vi skal ha det fint? Storesøster og mamma`n var innom Maria i surfe-klubben for å vaske klær. Maria mener at hun ikke er så flink i engelsk, men samtalen går veldig fint. Hun spør om vi har vært på karneval. Og vi utveksler noen ord og opplevelser. Storesøster og mamma`n går tilbake til leiligheten, - mens familiens klær rulles rundt og rundt i vaskemaskinen til Maria. Etter en liten stund banker det på vinduet. Maria står utenfor. Hun holder noen kjoler i hendene. Om vi vil låne kostymene til Sara? Storesøster hviner av fryd - igjen...
...Hvilken glede!

Selvfølgelig var det prinsesse-kjolen som falt best i smak, og selv om storesøster har akkurat de samme vingene hjemme, kjøpte vi nye på H&M, som finnes på det ene kjøpesenteret på øya (Jeg skal undersøke om det finnes en eller annen organisasjon vi kan gi leker og klær til, før vi reiser hjem...).


Storesøster til venstre (bildet er godkjent av far).
Etter en kort stund kommer en eldre pike og dytter henne opp:)

Det tok ikke lange tiden før kostymet var i bruk. Men vingene måtte tas av da hun skulle i denne "leke-rutsje-banen". Prinsessen var så liten, at hun ble hjulpet opp av de andre - større barna. Mor og far sto både imponert og skrekkslagne på sidelinja. For den eneste veien ned, var nemelig en kjempe-bratt sklie...

Ingen grunn til bekymring. Storesøster kom seg ned, og sovnet veldig fornøyd i prinsesse-sengen, vel hjemme - en halv time senere.
Hvilken glede!

Ps. Vi har litt problemer med nedlastning her i Spania-land- Video`er fra karneval`et kommer etterhvert!

2 kommentarer:

  1. Karneval er jo kjæmpe gøy :) kos dere videre ;)
    Klem

    SvarSlett
  2. Så morsomt! Visste faktisk ikke at de hadde karneval på Fuerteventura, jeg! Så heldige jentene er som får oppleve dette (selv om minstemann vel ikke verken skjønner eller husker så mye av det...)
    Kos dere videre!

    SvarSlett