lørdag 29. september 2012

En norsk femåring lærer om katolisme på spansk...

Nytt skoleår = nye bøker.
 
Her her det foreldrene som må betale for skolebøkene.
Jeg betalte nesten 200 euro (1600 kr) for alt sammen, og da mangler jeg tre ting (som jeg enda ikke har skjønt hva er;)). Håper virkelig at fattige spanjoler får dekket dette. Man må jo kjøpe skoleuniform i tillegg,
og en t-shirt koster f.eks 8 euro (ca 70 kr).
 
Her er i hvertfall bilder av alt utstyret som ble kjøpt. Det ser ut som at det er tre fag. Det er i hvertfall matte og spansk språk (lærer å skrive). Regner med at det tredje er samfunnsfag.
 
 
På handlelisten var det i tillegg masse utstyr. Blyanter, kopipapir, skrivebøker, mapper til å ha ark i osv. Det var også et puslespill og en bok om havfruer.
 
Storesøster ELSKER havfruer!!
 
 
I tillegg til de tre andre fagbøkene/mappene, fikk jeg også med religionsmappen. Min første reaksjon var å levere den inn igjen. For vi hadde allerede krysset av for at hun ikke skulle delta i religionstimene.
 
 
Men med barnetroen min godt plassert i bakhodet et sted, og ikke minst påfyll med ett års religionsstudier på universitetet (læren om samtlige av verdens religioner), var det noe som fikk meg til å nøle.
 
Er det virkelig så dumt med litt religionshistorie og læren om de ti bud?
Det er kanskje greit å kunne litt om både kulturen og religionen tilhørende det landet man bor i?
 
Måtte åpne mappen. Her var blant annet historien om Noas ark, om Maria som Jesus` mor,
og en om Jesus. Katolismen vektlegger Maria som Jesus`mor i sin tro.
I følge administrasjonen hadde de ikke bønn osv. i timen, bare religionshistorie.
 
Etter en telefonsamtale med ateist-pappa`n, ble vi enige om at hun skulle få være med på religionsundervisningen sammen med spanjolene.
 
Storesøster er ikke døpt, pappa`n er ateist, jeg er ikke kristen (Jesus som Guds sønn), men klarer ikke å legge fra meg gudetroen helt.
 
I dette sammensurumet av meninger og tanker fra både ateist-gudetro og katolismen, håper jeg at storesøster klarer å danne sin egen mening.
 
Og først og fremst få litt humant folkevett!
 
Skolen hadde ikke human-etiske klasser, slik som vi har i Norge.
 
Hva synes du?
Hadde du latt barnet ditt lære om katolisme?

2 kommentarer:

 1. Haaloen!!
  Først tusen takk for pepp på mitt innlegg om å sære deppa, det gjorde susen med litt Albert Åberg filosofi c",)
  Så, jeg tror jeg ville latt barna mine lære om katolismen, i hvert fall hvis vi skulle bodd i et land hvor dette er den største religionen.
  Eller er vi ikke mye kristen her i heimen. Barna er ikke døpt, vi går ikke i kirken hvis det ikke er dåp, bryllup eller noe slikt.
  Det har på en måte blitt slik at vi har valgt bort den delen, men visst...jeg syns jo fprtellingene om Noas ark mm er flotte fortellinger som jeg gjerne deler med bara mine. Så bruker jeg si at disse fortellingene tror de som er kristne på o de som tror på noe annet har andre fortellinger...hvis du skønner!
  Ble langt, men sluttpoinet blir vell detsamme som dere!

  Klem Anna

  SvarSlett
 2. Det er nok mye som er forskjellig, men så flott da å få lære en ny kultur å kjenne. Vanskleig spørsmål du tar opp, men kanskje man får tenke på at: When in Rome do as the Romans. Takk for skikkelig artig kommentar på innlegget mitt.

  SvarSlett