søndag 6. februar 2011

Rosa lego, vaskeklut... - og mammablogging

Rutiner var snudd opp ned etter helgen med navnefest. På lørdagen var storesøster hos tantebarna og feiret bursdagen til sin kusine og fetter. Pappa`n var på jobb, og mamma`n og lillesøster i heimen for å forberede navnefesten. Storesøster fikk spise masse kake, og sikkert drikke brus også. Våknet gjorde hun i bilen, da pappa`n hentet henne i halv ti-tiden lørdags kveld. På an igjen, dagen etter, ut av huset klokken 10 om morgenen, masse kake og brus utover dagen... Ikke rart at storesøster var helt knust, og mamma`n bestemte at hun skulle få sove ut mandags morgen.


Storesøster har endelig begynt å legge fra seg sjalusien overfor lillesøster...eller så har mamma`n blitt vant til å håndtere den. Ingen som vet...:) I hvertfall koste vi oss masse! Storesøster bygde slott med rosa lego - eller Hello Kitty-lego som den så fint heter.


Det sto mange poser med klær og sko på stuegulvet, og ikke minst to kofferter. Lillesøster vokser så fort ut av klærne, som skal pakkes ned, og så skal sommerklærne pakkes opp, til vår reise til Fuerteventura den 28. februar. Har full kontroll, altså... (endte med at klærne ble sortert, men at de ble lagt tilbake igjen i koffertene. Det skulle jo tross alt komme babyer på besøk på onsdagen).

Storesøster er sko-gal. Allerede i to årsalderen fant hun skoene til mamma`n, blant alle de andre mamma`ene sine sko i barnehagen. Og nå sto det to poser med fristende sko på stuegulvet. Hun fant frem fjorårets sommersko, og hentet de to halvliter-julebrusflaskene som nå er fylt med vann (mamma`n bruker dem som vekter...litt flau). Ba om drikke, og satte håret i hestehale.
                                            Det var klart for Zumba!!

Veldig morsomt! Det er ikke lett å forstå hva som setter seg i hukommelsen til en treåring, men Zumbaen hadde i hvert fall satt sine spor. Magen skal også være bar, ikke fordi at mamma`s mage er bar (absolutt ikke), men det er magen til alle babes`ene i Zumba-videoen, som tydeligvis både mor og datter ser opp til;)


Mannen fikk beskjed om å kjøpe med seg vaskekluter, da han var innom Rema`n på vei hjem fra jobben. Gleden var stor da han kom hjem med rosa kluter, eller? Mannen har homofobi, og har alt påpekt at bloggen min er ekstremt "over the hill, and to the left" (?)! Så jeg forsto ganske raskt at vaskeklutene var til meg - og bare til meg!

Jaja, hva kan man si. Her får mammabloggere pepper for å svekke likestillingen og integriteten til barna. Men det er vel ikke rart! Den moderne kvinnen skal ha høy utdannelse, god jobb, kunne bake, stelle blomster, skifte bleier, helst unngå "hold in" strømpebukser, og ikke minst vaske med rosa vaskekluter... ikke rart vi trenger
                                           pauseknappen
                                               ...say no more...!

2 kommentarer:

 1. Så hyggelig at du fant Skolelyst.
  Flott blogg du har.
  Gleder meg til å se bilder fra reisen deres:-)

  SvarSlett
 2. Hei,
  så koselig at du tok deg til til et besøk:)
  Tusen takk for det!
  Kjempefin blogg du har, med mange gode tips
  til tiden fremover!!:)

  SvarSlett