onsdag 16. februar 2011

Navnefest til glede og besvær

En planlegger og perfeksjonist - det er meg- eller det vil si, på visse områder. Jobben som småbarnsmor har uansett jekket meg kraftig ned...!

                            

Storesøster hadde navnefest i kjole som var i størrelse 68, dvs. 4-6 måneder. Hun var hos fotografen i samme kjole, og det ble laget takkekort av fotograf-bildene. Med storesøster deltok vi på navnefest-seremonien i regi Human-Etisk Forbund. De arrangerer navnefest fire ganger i året. Ergo: Det var ikke snakk om at lillesøster kunne ha navnefest på annen dato enn 30. januar. Hallo: Kjolen passet jo perfekt!

Forrige gang fikk vi overtalt en italiensk restaurant i Bergen til å arrangere middag for bare våre gjester, og det på en søndag! Jeg brakte bordpynten til eieren dagen før, og vi kom til ferdig pyntet bord og tre-retters middag til rett under 4000 kr. Kjempedeilig!

Siden pappapermen denne gangen skal tilbringes i Fuerteventura`s varme vinder, tenkte vi å være litt mer økonomiske denne gangen.

Lunsj-salen på jobben til samboer, passet perfekt. Siden lokalet til dels var i bruk til klokken fire lørdags ettermiddag, var det først da jeg kunne komme med dill og vaskekluter. Storesøster ble kjørt til mormor, og optimisten bærte "utstyret" sitt inn i lokalet. Åfyttigrisen!!!

Vegger og gulv måtte vaskes etter at førti voksne og skitne mannfolk hadde lunsjet siden lokalene var nye, for ca fire år siden. Vaskerommet var dekket med hvite plastposer, fylt med skitne gulvkluter. Spørs om ikke den polske vaskemannen har lunsjet sammen med de andre mannfolkene....i hvertfall ikke vasket!Jaja, perfeksjonisten og optimisten vasket både vegger og gulv. Mannen kjørte for å hente storesøster, og kom tilbake til nyvasket lokale og dekket bord. Vel hjemme rett over elleve, med vond rygg og skrukkete fingertupper. Det var da perfeksjonisten måtte jekke seg kraftig ned! Planen om å bake "Verdens beste" ble lagt på is. Det samme ble gelelokket til ostekaken. I stedet ble friske jordbær pent dandert på selve dagen. Det ble da helt okei...:)Pene roser og andre blomster sto dandert i vaser på skjenken. Perfeksjonisten ble til "bare optimisten", og tre blomsterdekorasjoner ble laget på under en time. Klokken var tre om natten.

Dagen var der. Perfeksjonisten var evig optimist, og klarte å få en ferdigpyntet liten familie, og resten av dillet ut av døren klokken ti om morgenen. Hmmm, neimen - tid til å brette serviettene også... bare 16 stk? Ekspeditøren sa det var 20...banner og steiker... Perfeksjonisten ble jekket kraftig ned. Prinsesse-servietter fra bursdagen til storesøster var av en eller annen grunn blitt tatt med blant dillet. Vips: Prinsesse-servietter til ungene og fine lyserosa servietter til de voksne. Aaahhh - perfekt!

Klokken 12 satt vi i bilen på vei inn til seremonien. Aaaalt for tidlig ute, for første gang i historien. En sliten optimistisk perfeksjonist sitter i passasjer-setet foran. Vi vaske bilen! Mannen grynter, den skitne Honda`n blir vasket, og vi kommer fortsatt frem i god tid. Vel fremme, kommer tanken om at jeg kommer til å falle på de høye helene som jeg aldri går med lenger, og at jeg kommer til å griiiiiiine meg i hjel under seremonien - og spesielt når lillesøster skal frem på scenen. Det gikk bra...!

Alt gikk bra! Veldig bra!


Til lykke med navnet, lillesøster!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått.
  Mye styr for en navnefest, forstår jeg.
  Vi ønsker jo at slike dager skal være perfekt.

  SvarSlett
 2. Tusen takk!
  Mye styr av noe som egentlig
  ikke skulle være noe styr.
  Men det er jo alltid verdt det:)

  SvarSlett
 3. Så herlig blogg, den er god å lese når jeg har litt hjemlengsel. Navnefesten ble nok sikkert veldig vellykket, tenker på dere :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk:) Følger ivrig med dere også.
  Ser ufattelig deilig ut! Nyt det!:)
  Dagene humper og går, i denne merkverdige familien min;)
  Nå er storesøster syk med
  høy feber, og alt- og ingenting er klart
  til vi reiser:) Bare helt fantastisk:)
  Skrives snart igjen:)

  SvarSlett